OSM Nowy Sacz
OSM Facebook OSM szukaj na stronie

Szukaj

OSM Idealny mariaż twarogu i przypraw? Przysmak sądecki!

Aktualnosci OSM

2018.12.14

Idealny mariaż twarogu i przypraw? Przysmak sądecki!

Twaróg z polskiego mleka w towarzystwie mieszanki przypraw, intensywnych smaków Orientu, kombinacji bazylii, pomidorów i czosnku rodem z Italii lub ostrego pieprzu - to nasza najnowsza propozycja dla miłośników białego sera.

Czy ser twarogowy pokrojony w plastry nadaje się na przekąskę podczas eleganckiego przyjęcia? Na pewno byłaby to propozycja lekka i zdrowa, ale czy odpowiednia? To m.in. te pytania zainspirowały nas do stworzenia nowego produktu, łączącego w sobie biały ser z górskiego mleka z nowymi, wyjątkowymi smakami, lecz równocześnie posiadającego estetyczny wygląd. Mowa o „Przysmaku sądeckim”.

„Przysmak” to ser twarogowy, który najpierw poddajemy procesowi termizacji (czyli ogrzewaniu w celu zniszczenia mikroorganizmów i przedłużenia trwałości), a następnie otulamy kompozycją przypraw. Produkujemy go w czterech wariantach:

  • pastrami – intrygująca mieszanka białego i czarnego pieprzu z delikatnym czosnkiem, kolendrą i czerwoną papryką, stosowana oryginalnie do przyprawiania mięsa wołowego
  • w pieprzu – ostra posypka z grubo mielonego, czarnego pieprzu
  • orientalna – aromatyczne połączenie pasternaku, cebuli, curry, kolendry, pieprzu zielonego i cayenne, papryki czerwonej oraz kurkumy, przywodzące na myśl słoneczne i kolorowe Indie;
  • z bazylią, pomidorami i czosnkiem – znane z włoskich przepisów połączenie smaków i aromatów zmieniające twaróg w „polskie caprese”.

„Przysmak sądecki” można śmiało serwować nie tylko podczas przyjęcia jako samodzielną przystawkę lub składnik przekąsek, ale również na co dzień, np. jako zdrowy i smaczny dodatek do śniadaniowej kanapki.

OSM Idealny mariaż twarogu i przypraw? Przysmak sądecki!