Aktualnosci OSM
2018.12.14Twaróg z polskiego mleka w towarzystwie mieszanki przypraw, intensywnych smaków Orientu, kombinacji bazylii, pomidorów i czosnku rodem z Italii lub ostrego pieprzu - to nasza najnowsza propozycja dla miłośników białego sera.
Czy ser twarogowy pokrojony w plastry nadaje się na przekąskę podczas eleganckiego przyjęcia? Na pewno byłaby to propozycja lekka i zdrowa, ale czy odpowiednia? To m.in. te pytania zainspirowały nas do stworzenia nowego produktu, łączącego w sobie biały ser z górskiego mleka z nowymi, wyjątkowymi smakami, lecz równocześnie posiadającego estetyczny wygląd. Mowa o „Przysmaku sądeckim”.
„Przysmak” to ser twarogowy, który najpierw poddajemy procesowi termizacji (czyli ogrzewaniu w celu zniszczenia mikroorganizmów i przedłużenia trwałości), a następnie otulamy kompozycją przypraw. Produkujemy go w czterech wariantach:
„Przysmak sądecki” można śmiało serwować nie tylko podczas przyjęcia jako samodzielną przystawkę lub składnik przekąsek, ale również na co dzień, np. jako zdrowy i smaczny dodatek do śniadaniowej kanapki.